Honlapkészítés Székesfehérvár területén és országosan, webáruház készítés eredményekkel

Blog

15. Újabb szigorítás hírlevél küldésnél

Már a lakcím is szükséges a hírlevél küldéshez magánszemély esetében!

A 2008. évi XLVIII. (reklám) törvény értelmében természetes személynek (magánszemély, nem cég) csak előzetes nyilatkozat alapján lehet direkt marketing levelet küldeni (elektronikusat is). A nyilatkozatnak tartalmaznia kell a nevet és lakcímet is.

Frissítve 2009.06.29

Az Országgyűlés elfogadta az új reklámtörvény módosítást: a szakma tiltakozására megszüntették a direkt marketing üzenetek küldéséhez való hozzájárulás érvényességi kellékeként előírt lakcím kötelező elkérését.

Ha a korábbi törvény szerinti jogalappal, előzetes hozzájárulás nélkül is küldhető volt DM levél (pl. meglévő ügyfél részére, más hasonló tevékenységet végző adatkezelőtől adatátvétel), e jogalapra hivatkozva csak 2009. május 31-ig lehetett DM levelet küldeni.

Tehát a fentiek szerint meglévő címlistánkat is frissíteni kell ezekkel az adatokkal.

A teljes törvény ide kattintva olvasható el.

Hogyan néz ki ez a gyakorlatban?

Egy módosítási felületet célszerű létrehozni a honlapon, ahol a hírlevél feliratkozás történt, majd e-mail-ben értesíteni a változásokról a címlistánkon levőket.

Adatvédelmi probléma

Legutóbbi levelemben ígértem, hogy az adatvédelmi bejelentési kötelezettséggel fogunk foglalkozni ebben a levélben. Véleményem szerint a lakcímmel bővítve címlistánkban már személyes adatok is vannak. A személyes adatokat használó vállalkozásnak adatkezelési azonosítóval kell rendelkeznie, amelyet az Adatvédelmi Biztos Hivatalánál tud regisztráltatni egy űrlap segítségével. Erről a témáról a következő részben fogok írni bővebben.

Amennyiben hasznosnak találta a az információkat, kérem ajánlja ismerőseinek is!

Üdvözlettel:

Irányi Bálint

Vissza

Rólunk röviden

A honlapkészítés a hobbink is, így hajt minket a lelkesedés. Kitalálunk, tervezünk, designolunk, fejlesztünk, kódolunk, optimalizálunk, üzemeltetünk, javasolunk!
Kik vagyunk?
Honlapkészítés Székesfehérvár

Állásajánlatok

Szívesen dolgoznál nálunk?
Nézd meg, milyen pozícióink nyitottak!
Állásajánlatok

Keressen minket!

LIW intermedia Kft.
H-8000 Székesfehérvár
Tobak utca 10. (volt Cornexi ház)

info@webesmegoldasok.hu
+36-22-315-027

Híreink követése


Hírlevél feliratkozás:

2017 © LIW intermedia Kft. Minden jog fenntartva! |