Honlapkészítés Székesfehérvár területén és országosan, webáruház készítés eredményekkel

Blog

Orosz linkek mutatnak a weboldalamra

Többször kérdezték már tőlünk, hogy a webstatisztikában miért jelennek meg külföldi, gyakorta orosz hivatkozó oldalak. Ezek az oldalra lépés forrásaként jelennek meg, hivatkozó oldalak vagy "linkek külső oldalakról" címszóval.

Megnéztük ez miért van, íme a válasz:

Ezt a fajta módszert referrer spam technikának nevezik (más néven log spam, bővebben lásd a wikipedia angol oldalát). Lényege, hogy a hivatkozó oldalra (mint pl. az orosz oldalakra is) rámutató linkeket készítsenek.

Hogyan lesz belőle rámutató link?

Történik egy kérés a webszerver fele a külső oldalról, amire a linket szeretnék (pl. orosz szexoldal). Ezt úgy kell elképzelni, mint amikor a Google bot látogatja meg a weboldalt. Nem valós látogatás, de megjelenik a honlap naplófájljában, így bekerül a statisztikába is.

Hogyan lehet belőle hivatkozás, amikor a webstatisztika csak belépést követően látható?

Igen, a LiwCMS-ben valóban védett a statisztika, de sok oldalnál a statisztikánál egyáltalán nincs védelem, így a Google is látja és indexeli. És innentől kedzve lesz a hivatkozó oldalból link, mivel a statisztika listát (linkkel ellátva) a Google is láthatja és rámutató linknek észleli.

Káros-e SEO szempontból?

Felvetődött, hogy akár ezek az oldalak károsan befolyásolhatják a keresőben levő helyezést (SEO-t), de mivel ezek nem valós linkek - tehát a hivatkozó oldalon a valóságban nincs fent a honlapra mutató link -, így ebben a formában nincs káros hatása a helyezésre.

Konklúzió

Ha nem zavaró mennyiségben szerepelnek ilyen linkek, akkor nem kell vele foglalkozni, mivel a statisztika a nálunk készült honlapoknál nem nyilvános.

 

Vissza

Rólunk röviden

A honlapkészítés a hobbink is, így hajt minket a lelkesedés. Kitalálunk, tervezünk, designolunk, fejlesztünk, kódolunk, optimalizálunk, üzemeltetünk, javasolunk!
Kik vagyunk?
Honlapkészítés Székesfehérvár

Állásajánlatok

Szívesen dolgoznál nálunk?
Nézd meg, milyen pozícióink nyitottak!
Állásajánlatok

Keressen minket!

LIW intermedia Kft.
H-8000 Székesfehérvár
Tobak utca 10. (volt Cornexi ház)

info@webesmegoldasok.hu
+36-22-315-027

Híreink követése


Hírlevél feliratkozás:

2017 © LIW intermedia Kft. Minden jog fenntartva! |